Slik gir man soverommet et løft

Når de fleste tenker på oppussing så går tankene ofte direkte til oppussing av bad eller kjøkken. Det stemmer at dette er de to rommene i huset de fleste drømmer om å pusse opp, men soverommet er faktisk en viktig del av ens glede i hverdagen. De fleste av oss tilbringer nemlig mellom 7 og 8 timer på soverommet hver eneste dag, og selv om de fleste av disse timene går til søvn, så er soverommet det første og det siste man ser innen man faller i søvn. Derfor kan et lite løft i form av nye lamper, farger og annet gi mye glede i hverdagen.

Slik gir man soverommet en liten oppussing

Oppussing av soverommet behøver overhodet ikke og være omfattende. Et nytt strøk maling, ett par nye pynteputer og en sengeramme kan gjøre underverker på et litt trist og kjedelig soverom.

  • Maling

Et nytt strøk maling på veggene kan gi soverommet et tiltrengt nytt pust. I år trender de mørke og naturlige fargene, som dyp havblå og mørk skoggrønn. Varianter av disse fargene gir et koselig og nordisk preg på soverommet.

  • Møbler

Man behøver selvfølgelig ikke og skifte ut sengen og klesskapet, men disse kan få et helt nytt utseende ved hjelp av for eksempel en sengeramme eller et nytt strøk maling. De siste årene har sengerammen vært på vei inn i norske hjem igjen, og da særlig de sengerammene som er laget i naturlig tre. Les mer om dem her.

  • Lamper, pynteputer og dekorasjoner

Lamper, pynteputer, dekorasjoner og sengeteppe i samme stil kan virkelig sette prikken på i-en når det kommer til og gi soverommet et ansiktsløft. Velg den stilarten som man selv synes er fin og match den opp mot møblene og fargene på veggene. Alt er lov, og det er kun fantasien som setter grenser for hvordan soverommet skal se ut.