Vet du hvordan man trener med strikker?

Det er ikke alle som har fått opp øynene for hvor anvendelige og effektive treningsstrikker kan være, men i en tid med alt mer trening hjemme blir disse strikkene også alt mer populære. Dessuten er de ekstremt fleksible, med mange forskjellige motstand og uendelige bruksområder.

Et svært enkelt konsept – som kan varieres på mange måter

I sin aller enkleste form er en treningsstrikk helt enkelt en stor gummistrikk. Det finnes en rekke forskjellige alternativer som er formet som en gummistrikk, samtidig som det også finnes lange strikker som kan klippes til passende lengde, og andre spesialstrikker med forskjellige håndtak. En gummistrikk er per definisjon tøyelig, og man må bruke kraft for å strekke strikken. Det betyr også at strikker kan benyttes til praktisk talt alle øvelser der man vanligvis benytter en treningsmaskin eller frie vekter for å lage motstand og belastning. Det finnes selvfølgelig begrensninger, og følelsen vil ikke være helt tilsvarende frie vekter, men strikkene er til gjengjeld ekstremt praktiske.

Det finnes detaljerte treningsprogram med strikker på nett, og mange kjente og kjære øvelser som knebøy, sideløft eller brystpress kan utføres med strikker. Det er mulig å kontrollere motstand både med valg av strikk og ved å helt enkelt stramme eller brette strikkene når man utfører øvelsen. Dessuten er det lov å være kreativ, strikker kan for eksempel brukes til en rekke forskjellige øvelser som trener rompe, lår og bein.

Mange treningsstrikker har en ekstra smart detalj – fargen. Den er nemlig ikke tilfeldig, de aller fleste treningsstrikker er fargekodet slik at det er enkelt å finne riktig strikk med passende motstand basert på farge. Hvis de enkle strikkene ikke passer til en øvelse, så er det greit å sjekke forskjellige strikker og bånd for slyngetrening, eller strikker med håndtak.

Strikker er helt enkelt et nesten obligatorisk tilbehør til trening hjemme, og det finnes treningsstrikker i alle prisklasser.Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *