Trolltunga – En tur du ikke vil glemme

De fleste av oss drømmer om å reise til spennende steder. Hvis du er en av oss, trenger du ikke reise så veldig langt, for ett slikt spennende sted som jeg sikter til, er Trolltunga. Trolltunga ligger i enden av Hardangervidda, nærmere bestemt i Odda kommune. Trolltunga er den mest spektakulære fjellformasjonen i Norge. Trolltunga ligger ca. 1180 meter over havet, omlag 700 meter over Ringedalsvatnet. Her er det fantastisk og luftig utsikt. Turen til Trolltunga starter i Skjeggedal og går i høgfjellet, for å sitere Visit Norge ordrett.

Trollunge ar egentlig et steinplatå som stikker ut fra fjellet. Noe som gjør det til et helt spektakulært sted å stå og se ned på vannet 700 meter lengre nede. Men kanskje ikke et ideelt sted å stå hvis du har ekstrem høydeskrekk.

Turen opp kan tas alene eller med guide. Det siste anbefales hvis du ikke er en erfaren fjellgåer i god fysisk form. Ta med rikelig med mat og drikke, og ta gjerne med ekstra varme, vind- og vanntette klær. Du vet aldri hva som møter deg på fjellet.

Fra hovedstartstedet i Skeggedalen er det 28 km til toppen, og turen beregnes til å ta 8-12 timer. I løpet av denne tiden har du beveget deg 800 meter opp i høyden. For dem som har tatt turen tidligere så vil nok mange av dem fortelle at er det verdt hvert minutt og hver svettdråpe når du først kommer til toppen.

Hvis du må reise et stykke for å komme til Trolltunga kan du overnatte både i Odda sentrum og på Trolltunga hotell, og turen kan fint kombineres med et opphold både i Bergen og på Voss hvis du vil gjøre turen lengre. Mulighetene er mange.

På grunn av værforholdene på fjellet anbefales turen kun å tas i tidsperioden juni-september. Hvis ikke dette korte tidsvinduet passer inn med beholdningen i lommeboken er turen så spektakulær at det kanskje er verdt å finansiere den med et forbrukslån som man da kan betaler tilbake med feriepengene når de ankommer.

Skulle man velge en slik finansieringsløsning er det viktig å være klar over at normale betingelser på et usikret forbrukslån ofte er: Nom. rente 12,76 %, eff. rente 14,14 %, 170 000 kr o/10 år, kostnad 137 463 kr, totalt 307 463 kr.Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *