Trekk eller kondens – på tide å skifte ut de gamle vinduene dine?

Denne artikkelen inneholder annonsert innhold.

Hvis du opplever at det trekker fra vinduene dine, eller at vinduene på soverommet er dekket med kondens om morgenen, da kan det være på tide å skifte ut vinduene i boligen. Samtidig er Velux takvindu-montering ikke noe man bør ta seg av på egen hånd, og det kan lønne seg å kontakte en profesjonell partner så raskt som mulig. Med en enkel visuell inspeksjon som grunnlag kan du få god rådgiving fra en vindusekspert.

Slik kan du oppdage problemer på egen hånd

Før du kontakter en ekspert som Pallesen Bygg for et uforpliktende tilbud, er det smart å ta en grunnleggende sjekk av vinduene i boligen. Det handler helt enkelt om en visuell inspeksjon, du trenger ikke noe spesialkompetanse eller kostbart utstyr:

  • Trekk eller «kaldras» tyder på at vinduet i seg selv ikke isolerer godt nok, eller at det er utette områder rundt vinduet. Eldre vinduer isolerer ikke like godt som moderne vinduer.
  • Såkalte punkterte vinduer kan du enkelt finne ved å se etter fuktighet mellom glassene. Det betyr at vinduet er utett, noe som svekker isolasjonsevnen betydelig.
  • Råte eller andre synlige skader i treverket er også tegn på at vinduet ikke gjør jobben sin slik det skal.

Godt vedlikehold kan bidra til å forlenge levetiden til eksisterende vinduer, men det er vanskelig eller umulig å gjøre noe med dårlige isolasjonsevner, punkterte glass eller råte. Da kan det være på tide å skifte ut vinduene.

Velg gode vinduer og en profesjonell montering

Det er heldigvis relativt lenge mellom hver gang man må skifte ut vinduer, for mange boligeiere vil det være noe man bare gjør én gang. Derfor lønner det seg å velge kvalitetsvinduer, og det er viktig å sørge for at de blir korrekt montert.

En produsent som Velux har spesialisert seg på takvinduer, noe som gir denne produsenten en helt unik kompetanse når det gjelder denne kategorien vinduer. Hvis det er et Takvindu du vurderer å skifte ut, kan det uten tvil lønne seg å se nærmere på produktene fra en produsent som har fokus på denne kategorien.

Riktig montering av vinduer har også mye å si for sluttresultatet, i og med at områdene rundt vinduet også har mye å si når det gjelder isolasjonsevner. Det er kjedelig å oppleve trekk rundt helt nye vinduer, derfor bør du velge en profesjonell montør. Da kan du være trygg på et resultat helt uten trekk eller kondens.