Slik finner man den perfekte treningsmatten

En god treningsøkt, starter med riktig utstyr. For mange så er kanskje treningsmatten en litt underprioritert del av utstyret. Mange bruker lang tid og mange penger på de riktige skoene og treningstights, men en god treningsmatte er også viktig for å få maksimalt ut av treningsøkten. Hvis man eier et treningssenter så er det også viktig at man både kjøper inn nok matter og skifter dem ut jevnlig ved slitasje. Dessuten er det også viktig at de blir rengjort ofte, fordi mattene blir ofte utsatt for mye kroppssvette.

 

De fleste treningssentre tilbyr treningsmatter som kundene kan bruke, men disse blir ofte fort slitt og kan være litt uhygieniske. Det er jo nesten ikke til å unngå, og derfor foretrekker noen å kjøpe sin egen matte. Selv om man trener på et treningssenter så kan det være lurt å investere i en egen, sånn at man også har mulighet til å gjøre øvelser hjemme, eller hvis man er ute og reiser.

 

Tykk eller tynn matte?

De tynne mattene, også kalt yogamatte, er laget i et tynt materiale som gir godt feste på begge sider. Grunnen til dette er at man skal kunne utføre yogaøvelser uten å skli, og med så godt fotfeste som mulig.

 

De tykke mattene, som oftest bare kalt treningsmatte, er i motsetning til yogamatten, laget i et tykt materiale. Grunnen til dette er at den skal avlaste kroppen, hvis gulvet for eksempel er hardt. Skal man gjøre mavebøyninger, så kan det gjøre ganske vondt i haleben og nakke, hvis matten ikke er tykk nok. Dette er følsomme punkter på kroppen, og derfor er det viktig å skåne dem for å få en best mulig treningsøkt.

 

Hva man skal velge avhenger som regel av hvilken trening man ønsker å utføre. En yogamatte passer best til yoga, og en treningsmatte vil dermed passe best til styrketrening.