Pass godt på bilen din – uansett sesong og vær

Både i forbindelse med høst og vår opplever markedet for tilbehør til biler et lite oppsving. Det er ikke rart, med tanke på både ny sesong og litt ekstra oppmerksomhet på bil i forbindelse med dekkskift. Bilen er den dyreste enkeltstående eiendelen til de aller fleste nordmenn, etter bolig og eventuell fritidsbolig. Da er det viktig å passe godt på den.

Utvendig vedlikehold og pleie

Det er etter hvert ikke spesielt mange som faktisk klarer å skru på egen bil, og i en elbil er det for eksempel definitivt ikke mulig å gjøre noe med drivlinjen på egen hånd. Samtidig er det fortsatt ingen automatikk som tar seg av vask og pleie av karosseri og lakk for deg, og det finnes mye annet tilbehør til biler som lar deg ta ekstra godt vare på bilen.

Det er lov å gjenta at jevnlig vask av bilen er viktig. Moderne biler har god rustbeskyttelse, men å fjerne salt og andre rester fra veibanen er fortsatt et av de enkleste og rimeligste tiltakene du kan gjøre selv.

Husk også på smarte løsninger for utvendig oppbevaring, som takbokser og sykkelhengere. Det handler kanskje ikke om vedlikehold, men kan gjøre bruksverdien til bilen mye høyere.

Interiøret fortjener også oppmerksomhet

Bilturen skal være en hyggelig opplevelse, og det begynner for de aller fleste med en ren og ryddig bil. Pass på å ha et fast sted for søppel, slik at ikke tyggegummi og matrester samler seg opp på gulvet. Det er mulig å leie en tepperenser eller lignende maskin for møbelpleie når seter i stoff trenger en ekstra dyp rens. Det trenger ikke å koste mange hundrelapper, og det er mulig å spare mye penger på å gjøre den jobben selv.

Nye trekk og/eller matter er også en rimelig investering – som kan gi bilen din nybilsfølelsen tilbake selv etter mange år.Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *