Nydelig julepynt gir hele høytiden et skikkelig løft

Juletiden er fylt med tradisjoner, både når det gjelder mat, julepynt, filmer og mye mer. De fleste norske familier har sine egne vaner når det gjelder for eksempel pynting av juletreet, og det er hyggelig å pakke frem pynt som har vært i familien i generasjoner. Samtidig er det også fint å pynte opp boligen med noen spennende ny julepynt, og det kan være smart å fylle på med pynt både før og etter jul.

Ingen fasitsvar for hva som er riktig julepynt

Det er selvfølgelig viktig å understreke at det ikke finnes noen fasitsvar når det gjelder hvilken julepynt som egentlig er den flotteste. For noen vil det være skikkelig «amerikansk» pyntet juletre, for andre vil det være litt mer dempede dekorasjoner med naturfarger. Dessuten vil mange barnefamilier ha tilgang til en ubegrenset mengde julepynt fra skole og barnehage.

Ikke la deg presse av hvordan naboer, venner eller familie pynter hjemmene sine – husk på at det til syvende og sist er dine ønsker og behov som skal være styrende for hvordan du pynter boligen til jul.

Hvor mye penger er det greit å bruke på julepynt?

Hvert år publiserer avisene noen historier om hus som er pyntet med mange tusen julelys, eller samlere som har hele stua fylt opp med ulike nisser. Kjøpepresset rundt jul er et tema som omfatter mye mer enn bare julepynt, men det er selvfølgelig greit å reflektere over hvor mye penger som egentlig bør gå med til dekorasjoner som bare er oppe noen uker hvert år. Det vil åpenbart være en individuell vurdering, som det aller meste i forbindelse med økonomi og forbruk, men det er i hvert fall viktig ikke å glemme økonomi i det store bildet.

Med litt forarbeid er det dessuten mulig å gjøre gode kjøp på julepynt både før og etter høytiden, og selv en moderat investering vil gi juletiden et løft.