Husk på dette når du kjøper verktøy på nett

I dag er netthandel tilnærmet enerådende på mange områder, og du kan handle praktisk talt hva som helst på nett. Det inkluderer selvfølgelig også verktøy og tilbehør. Det er relativt greit å handle verktøy på nett, i og med at produktene er greit sammenlignbare, men det kan likevel finnes noen fallgruver.

Kjøp en produktkvalitet som passer bruken din

Markedet for verktøy er relativt transparent når det gjelder produktkategorier og prising. Noen produsenter opererer faktisk med forskjellige serier rettet mot privatpersoner og proffe brukere, samtidig som det er få lokkepriser i segmenter rettet mot brukere med høye krav. Det betyr at det vanligvis er en relativt klar sammenheng mellom ytelse, kvalitet og pris.

Det er dessuten enkelt å vurdere hvorvidt en leverandør retter seg til proffbrukere og/eller privatpersoner. En leverandør som Schuchardt Maskin har for eksempel et relativt tydelig hovedfokus mot bedriftskunder, med priser eks mva. lett tilgjengelige, men selger også til privatpersoner.

Garantier og hjelp fra kundeservice

Garantier og rettigheter etter kjøp er viktige faktorer når du kjøper verktøy på nett, og det er særlig relevant hvis du investerer i kostbart utstyr. På mange områder vil garantier og lovfestede reklamasjonsrettigheter være like mellom forskjellige selskaper, og derfor kan det generelle servicenivået du kan forvente deg fra selskapet være avgjørende. Det lønner seg helt enkelt å velge en seriøs leverandør, som vil svare når du tar kontakt.

Hjelp og rådgiving før kjøp kan også være en faktor, særlig i forbindelse med bestilling av kostbart utstyr litt utover det vanlige. Det er noen som kan bestille en kostbar søyleboremaskin som veier flere hundre kilo uten å ha noen spørsmål, men samtidig er det også mange som har ønske om å snakke med noen. Det er også viktig å huske på: netthandel betyr ikke at du er helt avskåren fra rådgiving og kontakt med et menneske, du kan få i både pose og sekk.Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *