Forbrukslån på dagen

Takket være nye teknologiske fremskritt i form av BankID, har man nå en mulighet til å få forbrukslån på dagen.

Begrepet lån på dagen betyr egentlig at du får svar på søknaden om lån innen det første døgnet etter at søknaden er sendt inn. Hvorvidt du får pengene på konto, kan ta noe lengre tid da det skal gjøres en kredittsjekk før søknaden kan godkjennes.

Du kan imidlertid få utbetalingen samme dag dersom du gjør dette:

Dersom du ønsker dypt å få pengene samme dag som du søker om forbrukslån, bør du først og fremst sette på vekkeklokka slik at du kan søke så tidlig på dagen som mulig. Det skal sies at mye av søknadsbehandlingen går på automatikk, men det hender at lånet skal godkjennes av en ansatt i banken før pengene kan betales ut.

I disse tilfellene er det ofte snakk om en relativ høy sum.

Det er også viktig å huske at utbetalingen må skje i samme tidsrom som de interne overføringstidspunktene mellom bankene. Disse betalingene skjer kl. 05:35, 11:05, 13:05 og 15:35 i ukedagene.

Med andre ord kan du ikke få pengene utbetalt på dagen dersom du søker på en lørdag eller søndag.

En smart ting du bør tenke på, er at det er lurt å ha samme bank som der du søker om forbrukslån. Slik kan du få pengene umiddelbart uten å forholde deg overføringstidspunktene.

Noen vanlige årsaker til hvorfor man trenger forbrukslån på dagen

Det finnes en rekke grunner til at et forbrukslån på dagen kan være aktuelt. Dette er ofte sammensatt med en manglende buffer, slik at det kan bli vanskelig å håndtere ekstra kostnader dersom dette oppstår.

Har man ikke en mulighet til å låne penger av venner eller familie, kan det være en god løsning å søke om forbrukslån på dagen.

Hvordan vurderer banken søknaden min?

For å få et lån på dagen er det enkelte faktorer som er med på å bestemme behandlingstiden på søknaden din.

De viktigste faktorene går på at du ikke kan sitte med betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker. Ser banken at du har slike heftelser, vil søknaden som regel bli avslått hver gang.