Er du forvirret i en jungel av kjøleskap?

Det er ikke alltid like lett å velge kjøleskap, når du skal vurdere alt fra antall liter til energimerking og ekstrafunksjoner med rare navn. Da er det enkelt å gå for første beste skap, men da risikerer du å ende opp med et kjøleskap som egentlig ikke passer for akkurat deg. Det kan være smart å bruke litt tid på å orientere seg i markedet, få mer informasjon her om hva som finnes på nett, og dessuten også sammenligne priser.

Størrelse – stort nok, men ikke for stort

Som en tommelfingerregel er det mulig å regne med 100 liter kapasitet for det første familiemedlemmet, og så legge til 50 liter per ekstra person. For eksempel vil da en familie på fire trenge et kjøleskap med omtrent 250 liter kapasitet. Det reelle behovet er avhengig av alt fra hvor ofte du er i butikken til hvor mange ganger du har gjester.

Det er sannsynligvis lurt å gå for et litt større skap hvis du står mellom to forskjellige størrelser, godt med plass i kjøleskapet gjør det enklere å holde det ryddig og oversiktlig. Samtidig er det selvfølgelig ikke nødvendig med et gigantisk skap i en husholdning med en eller et par personer.

Energimerking, støy og spennende ekstrafunksjoner

De aller fleste kjøleskap på markedet har gode energikarakterer. Forskjellen er ikke spesielt stor mellom A++ og A+++, alle skap innenfor disse kategoriene yter godt når det gjelder strømforbruk.

Støy er noe mange glemmer, det er derfor lurt å ta en titt på hvor mye lyd kjøleskapet egentlig lager når det er i drift. Dette er særlig relevant når det gjelder kjøleskap som ikke er integrerte i kjøkkeninnredningen.

Til slutt finnes det en mengde spennende ekstrafunksjoner å velge mellom, som for eksempel kamera inne i kjøleskapet eller en gigantisk skjem på forsiden. Det er greit å være litt tilbakeholden når du vurderer om du virkelig vil bruke slike funksjoner.Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *