En avkjølende og oppfriskende dusj i egen hage er bare noen tastetrykk unna

Gradestokken bikker noen ganger 30 grader og vel så mange steder i løpet av en typisk norsk sommer, og klimaforandringene kan dessverre også føre til at vi risikerer å måtte oppleve mye ekstremvær i årene fremover. Det er vanlig å improvisere med hageslanger og vannspredere på de varmeste dagene, men kanskje tiden er inne for å kjøpe en utedusj?

Mye mer enn bare et dusjhåndtak koblet til hageslangen

En moderne utedusj kan by på mye mer enn det enkle dusjhodet som du kanskje kan skru på den vanlige hageslangen. Noen aspekter å få med seg er:

  • Mange utedusjer kan kobles til både kaldt og varmt vann, slik at du faktisk får akkurat den samme komforten som i dusjen inne på badet. Varmtvann har svært mye å si for når og til hva du kan bruke utedusjen til.
  • Flotte designmodeller finnes både som veggmonterte og frittstående, noe som gjør det enkelt å plassere en utedusj akkurat der du vil i hagen. Eventuelt eksisterende basseng eller badestamp er et godt utgangspunkt, men det kan også være fornuftig å lage et eget dusjområde.

Nærmere naturen når du tar en dusj under åpen himmel

Noen vil kanskje hevde at det er litt ekstravagant å installere utedusj, når det samtidig finnes innendørs dusjmuligheter i alle norske hjem. Da er det fint å huske på at det å ta en dusj under åpen himmel,  med fuglekvitter i bakgrunnen og sommerfugler som flyr rundt deg, vil kunne matche selv de mest eksklusive spaopplevelsene.

En utedusj er helt enkelt en investering i eget velvære, og det fine er at dusjen vil kunne passe til svært mange i familien. Avkjøling etter tid på solsengen, oppfriskning etter en løpetur eller bare lek med vann i hagen – utedusjen kan bli noe av det mest populære du kjøper i år. På nett er dessuten utedusjene bare noen tastetrykk unna.