Det som de fleste synes er viktigst når man skal kjøpe ny komfyr til kjøkkenet, er hvor gode mulighetene er for å slippe å selv måtte rengjøre komfyren. Derfor er det i dag et «must» at komfyren er selvrengjørende. Å måtte skrubbe komfyren er bortimot det verste vi mennesker vet å måtte gjøre på kjøkkenet. Derfor blir dette utsatt, gang på gang. Resultat: Jo lengre tid det går, desto bedre fester smusset seg.
I dag har de fleste komfyrer på markedet en såkalt pyrolysefunksjon. Denne fungerer slik at komfyren varmes opp til 400 grader celsius. Dette sørger for at absolutt alle bakterier blir drept og at alle matrester forkulles effektivt. Etter 1-3 timer med dette selvrengjøringsprogrammet, er komfyren like ren som den var da den var ny.
De fleste produsentene garanterer at komfyrene med pyrolysefunksjon er godt isolert, og at glasset på komfyren ikke overstiger standardkravet på maks. 40-50 grader celsius.
Energimerking og klassifisering
- Du sparer ca 10% energi med A+ i forhold til vanlig A-energiklassifisering
- De fleste komfyrene på markedet i dag er i energiklasse A eller høyere
- Fordelen med komfyrer med pyrolysefunksjon er at de er bedre isolert
Forskjellen er at komfyrer med energiklassifiseringen A++ bruker i gjennomsnitt hele 40% mindre energi komfyrer i A-klassen. Samtidig bruker de hele 55% mindre energi enn komfyrer i B-klassen. Høyeste og beste klassifisering er A+++ mens den dårligste havner på en D-klassifisering. Sjekk ut de 10 beste komfyrene for 2019 hos ovn-test.no. Les mer her
Skal du kjøpe ny kjøleskab til kjøkkenet, kan du bruke denne lenken.
Påbudt med komfyrvakt
Sikkerheten er alltid i førersetet og en komfyrvakt overvåker varmenivået og vil kutte strømmen til komfyren hvis den blir overopphetet. De siste årene har det blitt påbudt med en komfyrvakt. Dette er i utgangspunktet en enkel føler som er montert på komfyrviften. Denne vil kontrollere at det ikke oppstår brann i kjelen under. For de som ikke allerede har dette, anbefales det på det sterkeste å skaffe seg en slik.