Det du trenger å vite om moderne hårfjerning med IPL

Det er lett å tenke at noen skjønnhetsbehandlinger er praktisk talt umulige å «digitalisere», men det finnes mye spennende teknologi innenfor dette området. Et godt eksempel er såkalt IPL-hårfjerning, som revolusjonerer den trauste kategorien hårfjerning – som fortsatt domineres av voks og barbering. Hvorfor er denne teknologien så interessant?

En smertefri behandling med permanent resultat

Behandling med IPL, en forkortelse for «intenst pulserende lys», har mange fordeler. Til å begynne med dreier det seg om permanent hårfjerning, forutsatt at du fortsetter med vedlikeholdsbehandling omtrent annenhver måned. Det er en svært gunstig frekvens sammenlignet med mange andre metoder.

Dessuten er IPL er helt smertefri metode, som bygger på behandling med lys. Det pulserende lyset dekker et bredt spekter – noe som gjør at metoden er smertefri og ufarlig for huden. Energien fra lyset vil absorberes i den mørke hårveksten, noe som fører til at hårsekkene over tid «går i dvale».

Noen tips og forholdsregler

Effekten av IPL kan påvirkes av individuelle forhold, ikke minst forskjell i fargetone mellom hud og hårvekst. Det er optimalt hvis hårveksten er betydelig mørkere enn huden rundt, da vil hår og hårsekker absorbere en stor del av lysimpulsene. Hvis du har lysere hårvekst og/eller mørkere hudtone, kan det være lurt å forhøre seg med kundeservice hos en leverandør av IPL-hårfjernere.

Det er mulig å se resultater av IPL-behandling allerede etter omtrent 4 uker, men det er viktig å vente til rundt 12 uker når det gjelder et komplett resultat. Dessuten er det da viktig å fortsette med vedlikeholdsbehandlinger omtrent annenhver måned.

Det finnes flere ulike IPL-hårfjernere på markedet, alle bygger på de samme grunnleggende prinsippene. Imidlertid er de forskjellige når det gjelder for eksempel ergonomi, ulike lysstyrker og tilleggsfunksjoner som egen kjøling. Å ta en titt på slike ekstrafunksjoner kan være et avsluttende tips, da litt ekstra kjøling av huden rundt behandlingsområdet kan gjøre behandlingen enda mer behagelig.