Det du må huske på når du handler sportsutstyr på nett

Denne artikkelen er en betalt annonse.

Det er på nett du finner det aller størst utvalget av sportsutstyr, uansett om du er på jakt etter nye joggesko, klær eller noe til en spesifikk idrett. Når det gjelder spesialutstyr er det ofte nettbutikkene som kan by på de beste prisene og det bredeste sortimentet. Utstyr som har opplevd et betydelig oppsving de siste årene, som padelracket eller SUP-utstyr, er gode eksempler. De aller fleste nordmenn har mye erfaring med netthandel, men det kan likevel være smart å ha noen enkle sjekkpunkter i bakhodet.

Velg produktene som passer til ditt nivå

Til å begynne med er det, som i de aller fleste andre sammenhenger, smart å begynne med å vurdere eget behov. Særlig på nett har du tilgang til produkter i alle tenkelige prisklasser, og det er ikke nødvendigvis alltid fornuftig å kjøpe de dyreste alternativene.

For en amatør kan det faktisk i mange tilfeller være slik at produkter i mellomklassen gir mer verdi for pengene enn mer kostbart proffutstyr. De aller dyreste produktene er ofte laget med tanke på for eksempel lav vekt, med materialer som kan være mer ømfintlige.

Pass på størrelser og ulike versjoner

Når du handler på nett er det ekstra viktig å følge med på størrelser og ulike versjoner. Det kan for eksempel være utfordrende å se for seg nøyaktig hvor stort et plagg er, samtidig som mange skoprodusenter benytter seg av ulike størrelser.

Sørg også for å sette deg inn i eventuelle forskjeller mellom ulike varianter av et produkt, det er ikke sikkert at en gitt merkevare og modell er akkurat den samme hos ulike forhandlere.

Følg med på reglene for retur

Helt til slutt er det også viktig å sjekke reglene for retur og reklamasjon. Det gjelder særlig hvis du kjøper kostbart utstyr, eller hvis du er usikker på om størrelsene du har valgt er riktig. Gode returordninger kan være forskjellen mellom et skikkelig bomkjøp og en god handel – så dobbeltsjekk vilkår og betingelser før du betaler.