Derfor er IPL-hårfjerning et så skånsomt alternativ

Hvis du ikke allerede har hørt om IPL-hårfjerning, bør du definitivt se nærmere på dette alternativet for fjerning av uønsket hårvekst. Gammeldagse metoder, som barbering og voksing, kan være både tidkrevende, smertefulle og kostbare – skånsom behandling med IPL framstår som et svært attraktiv alternativ.

Intenst pulserende lys reduserer hårveksten

Både barbering og voksing bygger på mekanisk fjerning av hårveksten, noe som per definisjon ikke er spesielt skånsomt. Både huden og hårveksten utsettes for slitasje, noe som ikke er tilfelle ved bruk av IPL. Hvis du vil gå i detalj når det gjelder hvordan teknologien fungerer, er det smart å se nærmere på informasjon og produkter hos en leverandør som www.iviskin.no – med fokus utelukkende på IPL. I stort bygger teknologien på følgende logikk:

  • IPL-utstyret produserer lysimpulser, IPL står for «intenst pulserende lys», i et bredt spektrum.
  • Huden og hårveksten absorberer energien, fargeforskjeller gjør at hårveksten mottar en stor andel av energien.
  • Hårveksten går etter hvert «i dvale» ved jevnlig behandling, og hårveksten i området avtar.

Legg altså merke til at det ikke skjer noen mekanisk fjerning av hår, noe som gjør metoden svært skånsom. Pass imidlertid på at metoden fungerer best når det er en betydelig forskjell mellom hudtone og hårfarge – forhør deg med kundeservice hos leverandøren hvis du er usikker.

Lysbehandling er smertefri, kjøling for ekstra velvære

IPL bygger på lysimpulser i et bredt spektrum. Det betyr at du ikke trenger å være urolig for svært kraftfulle, og potensielt skadelige, lysstråler i tynnere spektrum. For eksempel bygger maskiner for fjerning av tatoveringer på en helt annen teknologi. Hvis du velger en IPL-hårfjerner med justerbar lysintensitet, kan du tilpasse behandlingen ytterligere til akkurat dine preferanser.

I tillegg til at metoden er helt smertefri, finnes det også noen hårfjernere som tilbyr ekstra kjøling. Såkalt IceShield-teknologi benyttes i noen populære maskiner, denne ekstrafunksjonen kjøler av huden i området rundt lysbehandlingen – noe som kan gi ytterligere velvære.