Bruk kreativiteten din og skap noe helt nytt – med spennende materialer

Denne artikkelen er en betalt annonse.

Vinteren er en perfekt tid for å utforske `mange ulike kreative prosjekter, og med spennende nye materialer er det mulig å skape helt unike og morsomme ting. Samtidig er vinteren også en flott tid for å bruke ting du allerede har til å skape noe nytt, eller kanskje reparere og gjøre i stand ting som har fått noen skader og skavanker?

Kreativ bruk av plastplater

Plater i plast er noe av det mest fleksible du kan bruke til for eksempel drivhus, andre mindre konstruksjoner i hagen eller kanskje noe helt annet. Såkalte polykarbonatplater ligner veldig på glass, samtidig som de er betydelig mer slagfaste og tålige. Derfor er det ikke rart at dette materialet ofte brukes i drivhus, men det er mulig å lage mye annet med denne type plater.

Platene kan skjæres og kuttes relativt enkelt, så hvorfor ikke bruke polykarbonat som et enkelt vindu i dukkestuen eller et annet bygg på tomten? Å reparere ødelagte enkle vinduer av denne typen kan du enkelt gjøre selv, så lenge som det er snakk om uisolerte vinduer i en konstruksjon som står ute året om.

Håndverk og teknologi smelter sammen

Bruk av polykarbonat er bare et eksempel på hvordan moderne materialer påvirker store og små kreative prosjekter. Vi ser alt flere tegn til at teknologi og håndverksglede smelter sammen, for eksempel i form av bruk av 3D-printere. Med en 3D-printer er det enkelt å skape helt unike former, og på den måten lage deler og detaljer til alle kreative prosjekter du kan tenke deg.

Det er kanskje særlig i skjæringspunktet mellom en mengde ulike teknologier og teknikker som det oppstår helt unike og nyskapende ting. Hvorfor ikke kombinere 3D-utskrift med vevde stoffer og ferdig plater i et materiale som ligner på glass? Resultatet kan være noe som både er et vakkert design og kanskje i tillegg også en unik  bruksgjenstand.