Alt du trenger til vin – fra vinkjøleskap til appløsninger

Verden av vin er både svært enkel og ekstremt komplisert. Det er enkelt å komme i gang med vininteressen, du trenger egentlig bare et vinglass. Samtidig finnes det utrolig mange spennende tilbehør å velge mellom på markedet.

Kjøling, temperering og oppbevaring

Blant alt til vin så er det kanskje kjøleløsninger som er noe av det aller viktigste. Det er ikke mange viner som trives i romtemperatur, verken når det gjelder langtidslagring eller korrekt temperering før servering. Derfor er også forskjellige vinkjøleskap blant de aller mest populære hos forhandlere som https://www.wineandbarrels.no/, og utvalget av forskjellige størrelser og modeller er stort.

Det er mulig å bygge ut kjølekapasiteten i takt med at vininteressen vokser. Du kan begynne med en mellomstor kjøler, men det er lurt å passe på å velge et skap med to forskjellige temperatursoner. Videre kan du komplettere med større skap når vinsamlingen vokser, og eventuelt utstyre et eget rom med kjøleaggregat og fleksible hyller.

Servering, styring og kontroll

Utstyr til servering er også noe mange prioriterer i begynnelsen av en karriere som vinentusiast. Det finnes mange forskjellige karafler å velge mellom, til viner som bør luftes litt før servering. Dessuten er det mange som får bruk for utstyr som lar deg forsegle vinflasker etter at de først er åpnet, slik at vinen kan serveres over tid. Som kjent er luft vinens verste fiende, og slike forseglinger gjør at du kan nyte vinen over flere dagers eller ukers tid.

Det er lurt å ha god kontroll over vinsamlingen din, og det finnes et utvalg apper som lar deg organisere og kategorisere vinene dine. Da vet du til enhver tid hvilke viner du har, og kan gjøre beviste valg når det gjelder hvilke viner som skal drikkes til hvilken tid. Det er selvfølgelig viktig å ikke miste kontakten med den «analoge» delen av vininteressen, men en app kan være et fint komplement.Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *