6 gode byer å dra på spa-ferie til

Spa-ferier tilbyr en perfekt kombinasjon av avslapning og fornyelse. Flere byer rundt om i verden er kjent for sine fantastiske spa-fasiliteter og helseretreats.

Her er seks byer som er ideelle for en spa-ferie.

1. Budapest, Ungarn

Budapest er kjent som «Spa-hovedstaden i Europa» på grunn av sine mange termiske bad og spa-anlegg. Byen har en rik tradisjon med badehus som dateres tilbake til romertiden og osmansk periode.

Széchenyi termalbad er et av de største og mest kjente spaene i Budapest, med sine mange bassenger, badstuer og dampbad. Gellértbadet er et annet populært alternativ med vakker art nouveau-arkitektur. Budapests spa-kultur tilbyr en unik blanding av avslapning og historisk atmosfære.

Øst-Europa er også kjent for å ha utrolig mange spa-hotell. Du kan altså bo i samme bygg som noen av verdens mest eksklusive spaavdelinger.

2. Bali, Indonesia

Bali er et tropisk paradis kjent for sine luksuriøse spa-resorts som tilbyr holistiske behandlinger og wellness-programmer. Øya har et bredt utvalg av spa, fra strandnære retreats til de som ligger midt i frodig jungel. Mange spa-anlegg på Bali bruker tradisjonelle balinesiske teknikker og naturlige ingredienser som kokosnøttolje og urter.

Sjekk ut både Ubud og Seminyak

Steder som Ubud og Seminyak er spesielt populære for spa-ferier, med mange høyt anerkjente resorts som gir en følelse av total ro og harmoni.

3. Reykjavik, Island

Reykjavik tilbyr en unik spa-opplevelse med sine geotermiske bad og naturlige varme kilder. Blå lagune er en av Islands mest kjente attraksjoner, kjent for sitt mineralrike, varme vann som er gunstig for huden.

Den ligger i et lavafelt, noe som gir en spektakulær og beroligende setting. Reykjavik har også flere andre geotermiske spa og bassenger som gir en avslappende opplevelse etter å ha utforsket byens vakre natur og kulturskatter.

4. Bath, England

Bath er en historisk by kjent for sine romerske bad og naturlige varme kilder. Byen har vært et spa-senter i over 2000 år, og romerske bad er fortsatt en populær attraksjon.

Thermae Bath Spa er et moderne spa-anlegg som tilbyr gjester muligheten til å bade i naturlig mineralvann med fantastisk utsikt over byen.

Bath kombinerer historisk sjarm med moderne fasiliteter, noe som gjør det til en ideell destinasjon for en avslappende spa-ferie.

5. Baden-Baden, Tyskland

Baden-Baden er en av Tysklands mest berømte spa-byer, kjent for sine termiske kilder og luksuriøse spa-anlegg.

Byen ligger ved foten av Schwarzwald og tilbyr et vakkert landskap sammen med sine helsebringende fasiliteter.

Anbefalte spa i Baden-Baden

Caracalla Spa og Friedrichsbad er to av de mest kjente spa-anleggene i Baden-Baden, hvor man kan nyte termiske bad, badstuer og massasjer. Byens eleganse og ro gjør det til et perfekt sted for en spa-ferie.

6. Kyoto, Japan

Kyoto er kjent for sine tradisjonelle japanske bad, eller onsen, som tilbyr en autentisk spa-opplevelse. Byen har flere varme kilder og ryokan (tradisjonelle japanske vertshus) som tilbyr onsen-bad. Arashiyama Onsen og Kurama Onsen er spesielt populære blant besøkende.

I tillegg til de avslappende badene, tilbyr Kyoto også vakre templer, hager og kulturelle opplevelser, noe som gir en helhetlig og fredelig opplevelse for de som søker ro og avslapning.